Blokland Holding Rotterdam B.V. is de Holding van Pim Blokland.

In 1984 is hij zijn eerste Load-Lok vestiging gestart in Rotterdam. Een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van o.a. materialen om ladingen vast te zetten en toegepast in zowel het weg, lucht, rail als zeetransport. Eind 2006 heeft hij het Load-Lok concern, wat inmiddels was uitgegroeid tot de grootste leverancier in Europa met 11 eigen vestigingen in 9 Europese landen, verkocht. Een jaar later gevolgd door de verkoop van Isolock International B.V., een bedrijf gespecialiseerd in de fabricage van o.a. scheidingswanden voor koel- en vriestransport. Naast eerdergenoemde bedrijven had hij ook belangen in o.a. onroerend goed en de horeca.

Vanaf 2007 is het roer omgegooid en houdt hij zich bezig met hoofdzakelijk sport gerelateerde ondernemingen zoals Klupp Sportswear B.V., Golfersworld B.V., Pole Sobber B.V. en The Dutch. Ook is er ge´nvesteerd in niet sport gerelateerde bedrijven zoals o.a. PLG Concepts B.V. RUR B.V. Bemade B.V. Made in RTTRDM B.V. en in onroerend goed.

Blokland Holding tracht middels samenwerking met specialisten, haar kennis van ondernemen en haar netwerk, ondernemingen die in moeilijk vaarwater verkeren tijdelijk via o.a. financi├źle ondersteuning weer in rustig vaarwater terug te brengen.

Pim Blokland is ook de oprichter van De vrienden van Feyenoord, met als doel de voetbalclub Feyenoord Rotterdam middels kapitaalinjecties structureel financieel gezond te maken. Tevens is hij 6 jaar commissaris geweest bij de voetbalclub Feyenoord Rotterdam en momenteel lid van de Stichting Continu´teit (STICO) van de voetbalclub Feyenoord te Rotterdam. Daarnaast houdt hij zich middels Stichting Blokland bezig met goede doelen en is hij o.a. een van de founders van De Rotterdamse Sporticonen.