Blokland Holding Rotterdam B.V. is de Holding van Pim Blokland.

In 1984 is hij zijn eerste Load-Lok vestiging gestart in Rotterdam. Een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van o.a. materialen om ladingen vast te zetten en toegepast in zowel het weg, lucht, rail als zeetransport. Eind 2006 heeft hij het Load-Lok concern, wat inmiddels was uitgegroeid tot de grootste leverancier in Europa met 11 eigen vestigingen in 9 Europese landen, verkocht. Een jaar later gevolgd door de verkoop van Isolock International B.V., een bedrijf gespecialiseerd in de fabricage van o.a. scheidingswanden voor koel- en vriestransport. Naast eerdergenoemde bedrijven had hij ook belangen in o.a. onroerend goed en de horeca.

Vanaf 2007 is het roer omgegooid en houdt hij zich bezig met het participeren in hoofdzakelijk sport-gerelateerde ondernemingen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Klupp Sportswear B.V., Golfersworld B.V. en The Dutch. Ook is er geïnvesteerd in niet sport-gerelateerde bedrijven zoals Simrent B.V. en Mangerie De Eethoek.

Blokland Holding tracht middels samenwerking met specialisten, haar kennis van ondernemen en haar netwerk, ondernemingen die in moeilijk vaarwater verkeren tijdelijk via o.a. financiële ondersteuning weer in rustig vaarwater terug te brengen.

Pim Blokland is ook de oprichter van De vrienden van Feyenoord, met als doel de voetbalclub Feyenoord Rotterdam middels kapitaalinjecties structureel financieel gezond te maken. Tevens is hij commissaris bij de voetbalclub Feyenoord Rotterdam.